Transavia besteedt IT-infrastructuur uit aan Cegeka

Boeing 737-700 Transavia

Transavia besteedt zijn ict-infrastructuur voor vijf jaar uit aan Cegeka. De beide partijen tekenden een contract waarbij de ict-dienstverlener uit Veenendaal de zorg voor de ict-infrastructuur en het technisch applicatiebeheer overneemt van de luchtvaartmaatschappij. Vorig jaar april kondigde Transavia al aan zijn werkplekinrichting en –beheer uit te besteden aan Cegeka.

De ict-infrastructuur van Transavia wordt ondergebracht in een hybride cloudomgeving van Cegeka, bestaande uit een private cloud en shared cloud, gecombineerd met public cloud-diensten. Het bedrijf 
biedt zijn clouddiensten aan vanuit de datacentra in Geleen en Hasselt.

Cegeka wordt daarnaast verantwoordelijk voor het technisch beheer van de meer dan honderd applicaties waar Transavia mee werkt. Het is niet duidelijk of de onderneming uit Veenendaal ook it-personeel van Transavia overneemt. 'Daarover is op dit moment nog niets bekend', luidt het commentaar.

BVP

Het contract is aanbesteed volgens de zogeheten Best Value Procurement (BVP)-inkoopmethodiek. Hiervoor heeft Transavia gebruik gemaakt van de diensten van KWD Resultaatmanagement. De vliegtuigmaatschappij gaf aan de leveranciers de scope van het project mee, zes businessdoelstellingen en een plafondbedrag. Aan de leveranciers werd een voorstel gevraagd om een maximaal resultaat te behalen met minimale middelen.

De belangrijkste eisen van Transavia waren het waarborgen van continuïteit (24x7), het behalen van een jaarlijkse reductie in operationele kosten en het optreden als partner in de digitale transformatie die de vliegmaatschappij de komende jaren zal doorvoeren. Uiteindelijk viel de keuze op Cegeka.

Vorig jaar nam Cegeka ook al de werkplekinrichting en -beheer over van Transavia. Ook die activiteiten draaien in de Cegeka-cloud.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-08T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.