Centralpoint verhuist naar groter kantoor

Hardwaredienstverlener Centralpoint vestigt zich in het gerenoveerde Beneluxgebouw in Amstelveen. In het pand gaan de honderd medewerkers op één ruime vloer werken. De verkoper van hardware was uit haar jasje gegroeid in het pand aan de Biesbosch in Amstelveen.

Op de nieuwe locatie beschikt het bedrijf over tweeduizend vierkante meter kantoorruimte en een magazijnruimte. Directeur Brian Speelman vertelt aan Computable/Channelweb dat de nieuw huisvesting ook ruimte biedt voor trainingen en klantendagen. 'Op de oude locatie was daar geen ruimte voor. Ook kan het bedrijf op het nieuwe onderkomen op aanvraag demonstraties geven van producten van leveranciers als HP, Dell, Lenovo en Apple', vertelt Speelman.

Het voordeel van de nieuwe ruimte is volgens Speelman dat zijn medewerkers elkaar gemakkelijker weten te vinden.

Het vijftien jaar geleden opgerichte Centralpoint is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dat komt onder meer door verkoop via internet. Het bedrijf bouwde een online-platform om het mkb (bedrijven tot 250 werkplekken) te bedienen via internet. Was die vorm van verkoop aanvankelijk niet vanzelfsprekend, tegenwoordig is de verkoop van hardware via internet gemeengoed. Het bedrijf liep voor op die trend. Daardoor heeft het naar eigen zeggen de achterliggende administratieve-, logistieke- en serviceprocessen uitstekend op orde.

Tenderdesk

De groei komt ook voort uit contracten met grote klanten. Het bedrijf startte zo'n vier jaar geleden met een tenderdesk voor de levering aan grote klanten die vaak via aanbestedingen verloopt.

Centralpoint is leverancier van zakelijke ict-apparatuur en heeft  naar eigen zeggen ongeveer een miljoen producten in het assortiment van ruim drieduizend fabrikanten. Het levert aan ongeveer 150.000 klanten. In 2016 zette het bedrijf 120 miljoen euro om. Centralpoint heeft ook een kantoor in België. Op die locatie in Hasselt werken ongeveer 20 mensen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-27T14:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.