Systemax verkoopt Misco aan Hilco Capital

Deal handen schudden overname

De Amerikaanse ict-groothandel Systemax heeft zijn verlieslatende European Technology Products Group afgestoten aan de Britse investeerder Hilco Capital. Tot dit Systemax-onderdeel behoort de hardwaredienstverlener en wederverkoper Misco met vestigingen in Nederland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje en Zweden. Een ander onderdeel, het Franse Inmac Wstor, wordt niet verkocht.

Een overnamebedrag is niet vrijgegeven. Systemax meldt wel een klein aandeel in de afgestoten bedrijfsonderdelen (officieel: Systemax Europe SARL Luxembourg) te behouden. Hilco Capital is een bedrijvendokter die slechtlopende ondernemingen onder handen neemt. De Misco-onderdelen komen onder een nieuw bedrijf te hangen dat wordt geleid door het management buy-in team van Hilco Capital én de aangetrokken Alan Cantwell, een specialist in bedrijfsovernames.

Vorig jaar werd Misco Duitsland al verkocht aan Cancom. De verlieslatende omzet van Misco bedroeg in 2016 ruim vijfhonderd miljoen dollar (ter vergelijking: de Franse tak Inmac Wstor behaalde in zijn eentje een winstgevende omzet van ruim vierhonderd miljoen dollar). Er werken ruim duizend man bij de Misco-groep, dat ook nog een shared-servicecenter in Hongarije heeft. Ook verkoopt Misco via het online-kanaal in België en Ierland.

Systemax en SCC

Na de verkoop van de Misco-groep bestaat Systemax in de VS alleen nog uit de Industrial Products Group die airconditioners, papier en kantoorartikelen verkoopt. Samen met de Franse wederverkoper Inmac Wstore leverde dat in 2016 een winstgevende omzet op van ruim 1,1 miljard dollar.

Systemax kocht in juni 2014 hardwaredienstverlener SCC Nederland, dat daarna doorging als Misco Solutions. Begin 2017 fuseerden Misco Nederland - wederverkoper van hard- en software - en Misco Solutions nog tot Misco Solutions.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-28T12:56:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.