Infotheek verkoopt meer gebruikte hardware

Hardwaredienstverlener Infotheek uit Leiden heeft in 2016 de omzet uit tweedehands hardware met 23 procent zien stijgen. Vooral refurbished pc's, laptops en netwerkproducten zijn populair. Volgens de leverancier kiezen zowel consumenten als bedrijven steeds vaker voor tweedehands hardware.

De grootste groei vindt plaats bij pc's en laptops (39 procent) en netwerkproducten (67 procent). Ook gebruikte Apple-producten als iPhones en Macbooks zijn in 2016 meer verkocht.

Infotheek: 'Reden hiervoor is de gunstige prijs-kwaliteitverhouding en de bewustwording dat gebruikte apparatuur net zo goed is als nieuwe.'

Daarnaast is er volgens de leverancier steeds minder verschil tussen de specificaties van een nieuw type computer, tablet of telefoon en de voorganger, waardoor het aantrekkelijker wordt een gebruikt ouder model aan te schaffen.

Het succes van de verkoop van tweedehands producten heeft volgens Infotheek ook te maken met de toename van cloud computing: 'Steeds meer gegevens worden in de cloud opgeslagen, waardoor er minder fysieke opslagruimte op locatie nodig is. Vanwege de hoge kwaliteit van deze producten is de status van het product - nieuw of gebruikt - minder relevant geworden.'

Voortgezet Onderwijs

In 2017 verwacht Infotheek een sterke toename in de verkoop van laptops en tablets voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. 'Het computerlokaal van vroeger bestaat niet meer en leerlingen moeten tegenwoordig steeds vaker zelf voor een laptop of tablet zorgen. Voor veel ouders is dit een kostbare uitgave.'

Infotheek speelt in op deze trend en helpt de scholen met het opzetten van een educatiewinkel waarin leerlingen en ouders een laptop of tablet aan kunnen schaffen. Aan het einde van de opleiding koopt Infotheek de apparatuur weer terug. Voor 2017 verwacht Infotheek een verdrievoudiging van het aantal scholen ten opzichte van vorig jaar.

Scholten Awater

Infotheek, actief in veertien Europese landen, sloot 2016 af met een omzet van 352 miljoen euro. Dat is een stijging van elf procent ten opzichte van een jaar eerder.

Onlangs werd ook bekend dat Infotheek branchegenoot Scholten Awater overneemt. Daarmee krijgt het bedrijf dat zich vooral op consumenten en mkb richt toegang tot de hardwaremarkt voor grote bedrijven en overheden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-17T10:19:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.