Managed hosting door True

Cisco introduceert zelflerend netwerk

 

Cisco introduceert een zelflerend netwerk dat beoogde doelen herkent en deze optimaliseert. Het intuïtieve netwerk is uitgerust met machinaal leren en analysemogelijkheden. Hierdoor anticipeert en stopt het naar eigen zeggen op cyberaanvallen. Om tot dit netwerk te komen heeft Cisco jaren geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling.

Het doelgebaseerde (intent based)-netwerk van Cisco is in staat het doel te herkennen waarvoor het wordt ingezet, om vervolgens dat doel te optimaliseren. Als voorbeeld noemt de leverancier voorrang verlenen aan applicaties die voor de business essentieel zijn. Dit moet de traditionele beheermethoden op it-afdelingen wegnemen.

Daarnaast stelt Cisco dat het netwerk de data en context interpreteert. Dit moet een betere beveiliging en snellere operaties opleveren. Tot slot is het netwerk zelflerend en intuïtief. Cisco maakt hiervoor gebruik van machinaal leren. Dit wordt toegepast op de datastromen die over de wereldwijde Cisco-netwerken lopen. Dit geeft netwerkmanagers inzicht op ongeregeldheden in het netwerk. Zij kunnen hier realtime op anticiperen. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6046703). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×