Toshiba wil chipdivisie verkopen aan consortium

Het Japanse technologieconcern Toshiba wil de chipdivisie afstoten aan een consortium, bestaande uit Innovation Network Corporation of Japan, Bain Capital Private Equity en Development Bank of Japan. Volgens Toshiba heeft dit consortium het beste bod en blijft - mocht de deal doorgaan - als bijkomende voordeel de chiptechnologie in Japanse handen.

Toshiba verwacht op de aankomende aandeelhoudersvergadering op 28 juni groen licht te krijgen voor de transactie. Het concern hoopt de verkoop uiterlijk in maart 2018 te kunnen afronden.

De chipdivisie - Toshiba Memory Corporation - is op 1 april 2017 afgesplitst van Toshiba Corporation, als een volledige dochteronderneming. Dit maakte de weg vrij voor een verkoop. Toshiba heeft de opbrengst ervan hard nodig om de miljardenverliezen te compenseren die het concern leed met zijn Amerikaanse nucleaire divisie. Het concern heeft bij de Japanse beurstoezichthouders om uitstel tot 10 augustus gevraagd voor de publicatie van de definitieve jaarcijfers. De onderneming heeft meer tijd nodig om de boeken af te ronden bij deze nucleaire tak.

De keuze voor het Japanse consortium als voorkeursbieder kan nog een staartje krijgen, omdat er tussen Toshiba en de Amerikaanse opslagspecialist Western Digital een juridisch conflict loopt. Toshiba had een joint venture met Western Digitals dochterbedrijf Sandisk maar besloot eenzijdig de chipactiviteiten onder te brengen in Toshiba Memory Corporation. Western Digital wil dit besluit terugdraaien en heeft hiervoor een arbitragezaak in Californië aangespannen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-23T11:16:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.