Lenovo lijdt verlies en is koppositie PC-markt kwijt

De Chinese hardwareleverancier Lenovo heeft over het afgelopen kwartaal 72 miljoen dollar verlies geleden, waar het een jaar eerder nog een winst van 173 miljoen noteerde. Het bedrijf kampte onder meer met teruglopende pc-verkoopcijfers en tegenvallers op de smartphone- en servermarkt. De omzet bleef vrijwel gelijk: ruim tien miljard dollar.

De pc-verkoop daalde in het afgelopen kwartaal met 6 procent. Daardoor is Lenovo zijn positie van grootste pc-leverancier ter wereld kwijt aan HP.

Het bedrijf zit in een transitie waarin het zijn productaanbod afstemt op de groeiende vraag naar hardware die mobiel werken en clouddiensten ondersteunt. Het stelt dat consumenten bereid zijn om per product meer te betalen als dit aan hun nieuwe behoeften voldoet.

Lenovo meldt dat de servertak te maken heeft met tekorten aan componenten, hogere kosten en agressieve prijsstrategieën van concurrenten. Volgens het bedrijf zijn er in de keten tekorten aan componenten zoals geheugenchips en accu's. Het is voor het eerst sinds september 2015 dat Lenovo een kwartaalverlies lijdt. 

Investering van een miljard dollar

Op het vlak van productinnovatie op de servermarkt kondigen de Chinezen de introductie van het ThinkSystem en ThinkAgile-portfolio aan.

Lenovo richt zich ook nadrukkelijk op de inzet van kunstmatige intelligentie, IoT en VR. De komende vier jaar investeert het concern ruim een miljard dollar (een tiende van de jaaromzet) in die ontwikkelingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-18T11:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.