Nucleus start dochterfirma Nucleus Connect

Opening

Hostingbedrijf Nucleus uit Antwerpen start een dochterfirma onder de naam Nucleus Connect. Het bedrijf richt zich op de connectiviteit (access) tussen bedrijfsvestingen, hun datacenter(s) en/of cloudomgeving. De dochteronderneming staat onder leiding van managing partner Marcel de Beule.

Nucleus Connect gebruikt het Nucleus-backbone glasvezelnetwerk, dat sinds 2000 vier Belgische datacenters verbindt. De dochteronderneming zegt connecties met hoge bandbreedte mogelijk te maken tussen de vestigingen van de klant, datacenters en cloudomgeving.

Voor de verbindingen tussen de bedrijfsvestigingen, schakelt de dochteronderneming de hulp in van glasvezelspelers. Het gaat om Eandis, Fluxys, Eurofiber. Ook doet het een beroep op partners als Proximus, Telenet, Interoute, Destiny, Edpnet en Colt.

Twintig werknemers

Nucleus Connect heeft dezelfde hoofdzetel als Nucleus. Op dit moment heeft Nucleus 37 medewerkers in dienst. Een twintigtal werknemers gaat ook taken uitvoeren voor de dochteronderneming.

Voorlopig wordt er geen extra personeel gezocht, maar er is naar eigen zeggen wel in de groei voorzien. Dat gaat voornamelijk om verkopers en ondersteunende functies. De moederorganisatie zoekt wel it’ers, zoals netwerk- en system engineers.

Nucleus Connect staat onder de leiding van managing partner Marcel De Beule. De eigenaars van Nucleus, Wouter Sergeyssels en David Geens, hebben een meerderheidsparticipatie in Nucleus Connect. Zij helpen in de begeleiding van de dochterfirma.

Netwerk en infrastructuur

Door de toevoeging van het access-aanbod aan de hosting expertise van Nucleus, zegt de organisatie een combinatie van veilige netwerktoegang, infrastructure as a service (IaaS) en managed services te bieden. ‘Klanten kunnen voor zowel netwerknoden als het beheer van de infrastructuur bij ons terecht’, aldus het bedrijf.

Marcel de Beule, managing partner van Nucleus Connect, zegt dat de inzet van een eigen glasvezelnetwerk diverse voordelen heeft. ‘We voeren netwerkcontroles uit tot op het laagste niveau, we kennen geen connectiviteitslimieten en we schalen tegen beperkte kosten. Daardoor bieden we hoge bandbreedtes aan met sterke garanties en stellen we netwerkoplossingen op maat voor.’ Dat netwerk wordt naar eigen zeggen 24/7 gemonitord in het network operations center (noc).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-26T11:30:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.