Telenet neemt Nextel over

Nieuw wapenfeit in strijd met Proximus, NL blijft buiten schot

Telecomgroep Telenet neemt de Belgische ict-integrator Nextel over. De overname moet Telenet wapenen in de strijd met Proximus. Door het inlijven van Nextel verstevigt Telenet zijn divisie voor bedrijven meer dan behoorlijk.

Officieel gaat het om de overname van TelelinQ en zijn dochtervennootschappen, die opereren onder de naam Nextel en in het verleden ook al voorwerp waren van (kleinere) overnames.

De overname door Telenet moet nog het fiat krijgen van de Belgische mededingingsautoriteit. Al lijkt dit eerder een formaliteit. Zelfs na deze overname verwerft Telenet geen  dominante positie in de markt van zakelijke it en telecom in ons land. Het is eerder Proximus, dat een aantal jaar geleden Telindus overnam, dat sterker staat en marktleider is in deze markt.

Versterking

Telenet Business, de bedrijfspoot van Telenet, bereikte vorig jaar een omzet van circa 120 miljoen euro, terwijl Nextel goed was voor ruim 45 miljoen euro. Op basis van deze gegevens groeit die divisie bij Telenet in één klap met 35 à veertig procent.

Ook inzake medewerkers is er een behoorlijke toename. Nextel telt ruim driehonderd medewerkers en heeft vestigingen in Wommelgem en Zaventem.

Klanten zullen op korte termijn niet veel merken van de overname, zo stelt Nextel-ceo Peter Roelens de partners gerust in een mail. ‘In onze samenwerking verandert er momenteel niets, want de vennootschap blijft verdergaan’, klinkt het.

De Nederlandse activiteiten van Nextel zitten niet mee in de deal vervat. Voor de rest heeft het bedrijf geen buitenlandse activiteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-06T19:04:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.