Agidens koopt Argus Technologies

Systeemintegrator Agidens neemt Argus Technologies over. Dit Belgische bedrijf uit Oostende biedt software voor energiemonitoring. Via de overname breidt Agidens zijn portfolio in energie- en duurzaamheid verder uit.

Argus Technologies werd in 2012 opgericht als een spin-off van de Universiteit Gent. Het levert webgebaseerde monitoringsoftware voor het verzamelen, analyseren, visualiseren, informeren en rapporteren van data in verband met energieverbruik. Dit met het doel om het professioneel energieverbruik te verminderen.

Agidens optimaliseert industriële processen door middel van advies, engineering, automatiseringsoplossingen en onderhoudsdiensten. Een focusgebied is energie en duurzaamheid. Zo voert het energie-audits uit en biedt het advies op het gebied van energiebeheer en -optimalisatie.

Deze overname van Argus Technologies draagt naar eigen zeggen bij om een one-stop-shop te zijn op het vlak van energie, duurzaamheid en systeemintegratie. ‘Consultants bieden inzicht in het energieverbruik dankzij energie-audits, adviseren om efficiënter met energie om te gaan en kunnen een concept uitwerken om de energiestromen te monitoren’, legt Geert Stienen, ceo van Agidens, uit. 'Daarnaast kunnen wij helpen met het installeren van hardware, zoals extra meters en sensoren, en helpen bij het opzetten van een veilige verbindingen met bestaande databronnen, zoals systemen voor procescontrole.’

Agidens

Agidens, met zijn hoofdkantoor in het Belgische Zwijndrecht, levert consulting en engineeringsdiensten voor bedrijven actief in chemicaliën, eten en drinken, infrastructuur, levenswetenschappen en tankterminals. De organisatie heeft 550 medewerkers in dienst verspreid over acht kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Duisland, Zwitserland en de Verenigde Staten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-03T11:15:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.