Eerste network data layer voor 5G geïmplementeerd

HPE en Deutsche Telekom slaan de handen ineen

5G

Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Deutsche Telekom, een Duitse aanbieder van telefoon- en internetdiensten, hebben ’s werelds eerste network data layer voor 5G-architectuur geïmplementeerd. Het betreft een proef waar verschillende virtuele netwerkfuncties van meerdere leveranciers worden geïntegreerd in een cloudinfrastructuur. Dit moet zorgen voor een snelle en soepele integratie met virtuele netwerkfuncties van andere aanbieders.

De oplossing, die onder meer gebruik maakt van een gedeelde data-omgeving van HPE en voldoet aan de grondbeginselen van de zogeten Unified Data Layer, brengt volgens HPE structuur aan in heterogene netwerkomgevingen. Dit zorgt voor besparingen op zowel netwerkmiddelen als operationele kosten. Ook zou het de ontwikkeling van netwerkdiensten voor eindgebruikers vereenvoudigen. 

5G must voor IoT-technologieën

De vijfde generatie (5G) mobiele netwerken belooft de dekking, snelheid en betrouwbaarheid van mobiele gebruikers te verbeteren en biedt aanbieders de mogelijkheid om data nauwkeurig en met weinig ‘latency' te versturen. 5G speelt ook een belangrijke rol voor nieuwe internet of things (IoT)-toepassingen, zoals smart city-functies, car-to-car-communicatie, draadloze sensoren en mobiele gadgets.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-10T10:28:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.