Franse Wavetel definitief in handen van Simac

vlaggen

Wavetel, een Franse ict-leverancier van telecommunicatie- en it-netwerken, is definitief overgenomen door Simac BMS. Hiermee wil de Belgische ict-dienstverlener, die 70 procent van de aandelen in handen heeft, zich richten op de Franse markt. Wavetal-ceo Hubert Chartin blijft eigenaar van de overige aandelen.

In juni dit jaar liet Simac BMS (Business Management Solutions) weten de onderhandeling met Wavetel te starten om een meerderheidsbelang in dit Franse bedrijf te krijgen. Via de overname wil de Belgische ict-dienstverlener een ​​nieuwe entiteit bouwen die zich richt op West-Europa, met name Frankrijk, en het noordwesten van Afrika. Hierbij ligt de focus op testen, meten en bewaken van telecommunicatie- en it-netwerken en cyberbeveiliging.

Simac maakt nu bekend dat de overname is afgerond: het is voor 70 procent aandeelhouder geworden van Wafetel. Hiermee lopen de partijen voor op hun plannen, ze hoopten de onderhandelingen begin september af te ronden. De overeenkomst is op 27 juli 2018 getekend.

Het Franse Wavetel zag in 2003 het levenslicht en opereert vanuit Parijs, Rennes en Lorient. Het bedrijf, dat zeventien medewerkers telt, ontwikkelt oplossingen voor testen en meten in telecommunicatie- en it-netwerken. Daarnaast verkoopt Wavetel test- en meetapparatuur en heeft daarmee activiteiten die vergelijkbaar zijn met Simac Electronics (actief op de Nederlandse en Belgische markt).

Simac

Het van oorsprong Nederlandse Simac, opgericht in 1971, levert ict-dienstverlening aan middelgrote en grote organisaties. De organisatie heeft in totaal elfhonderd medewerkers in dienst, verspreid over diverse dochterondernemingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Engeland en Tsjechië.

Simac is al sinds 1972 actief in België onder de vlag Simac ICT België. De dochteronderneming stelt 150 ict’ers te werk in Kortenberg (hoofdkantoor) en Haasrode. Simac BMS (Business Management Solutions) is een zelfstandige tak van Simac ICT België. Het is opgericht in 1999 en gespecialiseerd in het bewaken van managed services voor applicatie- en it-prestaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-20T09:40:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.