DXC koopt Servicenow-experts TESM en Businessnow

Deal handen schudden overname

De Amerikaanse automatiseerder DXC Technology heeft twee Servicenow-partners overgenomen: het internationaal opererende Britse TESM en het Deense Businessnow, dat in Scandinavië actief is. Daarmee versterkt DXC zijn Servicenow-praktijk zowel wereldwijd als in Europa.

Volgens DXC is er een groeiende vraag naar Servicenow-dienstverlening in de software-as-a-service (SaaS)-markt voor grote ondernemingen. Samen bieden de partijen klanten cloudgebaseerde oplossingen die verder gaan dan alleen 'it service management (ITSM)' en de gehele onderneming omvatten, van risicobeheer en compliance tot het managen van het menselijk kapitaal. Het betreft bedrijfsbreed servicemanagement, dat naast it de bedrijfsvoering, de klantenservice, personeelszaken en beveiliging omvat.

TESM is opgericht in 2013 door een aantal ervaren servicemanagementexperts en werkt met zo'n tweehonderd Servicenow-experts. Het heeft zijn hoofdkwartier in Londen en kantoren in New York, Dublin, Rotterdam, Frankfurt en Sydney. TESM telt met name banken en farmaceutische concerns als klant.

Businessnow, opgericht in 2014, biedt advies, implementatie en training op het gebied van Servicenow in Scandinavië. Er werken ruim zestig man bij het van oorsprong Deense bedrijf.

Praktijk

DXC heeft zijn wereldwijde Servicenow-praktijk uitgebreid door in 2015 Fruition Partners te verwerven. Vorig jaar oktober kocht het it-concern nog ict-dienstverlener en Servicenow-partner Logicalis SMC uit Rijswijk. Dit werd in Fruition geïntegreerd. Bij dat onderdeel zijn inmiddels zo'n zevenhonderd man actief in de Servicenow-dienstverlening.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-06T08:00:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.