Ict-dienstverlener Esas wil Spitters overnemen

Glasvezel

De Belgische ict-en telecomdienstverlener Esas uit Wilrijk heeft zijn oog laten vallen op Spitters, een telecominfrastructuurleverancier uit het Nederlandse Waalre. Daarvoor heeft Elba International, de holdingmaatschappij van Esas, toestemming gevraagd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Spitters levert glasvezel- en coax-netwerken en werkt voor aanbieders als KPN, Ziggo, Delta Fiber Nederland, Glasdraad, Tele-Zuid en E-Fiber. Maar het bedrijf uit het Brabantse Waalre ondersteunt ook lokale, particuliere initiatieven. Er werken circa zeventig vaste medewerkers bij het bedrijf. Een directeur van Spitters wil vanwege het lopende ACM-onderzoek niet ingaan op nadere vragen over de mogelijke overname.

Mocht de acquisitie groen licht krijgen, dan versterkt Esas zich op de Nederlandse markt. Het bedrijf is in Nederland actief op het vlak van engineering, aanleg en onderhoud van ondergrondse telecommunicatienetwerken. Dit doet het onder andere via dochteronderneming Teletronika Groep uit Wuustwezel, die ook Nederlandse vestigingen heeft in Tilburg, Roosendaal en Goes. Esas nam Teletronika eerder dit jaar over.

Naast Teletronika kocht Esas in maart van dit jaar tevens de Belgische dochteronderneming van het Nederlandse bouwbedrijf BAM. Dit BAM Infratechniek uit Schoten werd ondergebracht bij Teletronika.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-13T16:48:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.