Brussels Airport bouwt privaat 5G-netwerk

Vliegveld

Brussels Airport Company bouwt in samenwerking met het Finse Nokia en de Belgische operator Citymesh een '5G-ready'-netwerk op de luchthaven. Dit netwerk moet eind maart 2020 operationeel zijn. 5G moet de operationele efficiëntie optimaliseren, digitale innovaties versnellen en helpen om toekomstige technologieën eenvoudig te integreren.

In een eerste fase wordt 5G ingezet om connectiviteit te voorzien op het buitenterrein. Later moet 5G ook binnen geïnstalleerd worden. De luchthaven wil binnen en buiten verschillende technologieën en toepassingen testen om inzichtelijk te maken of deze bruikbaar en zinvol zijn. Voor de implementatie van het 5G-ready-netwerk, werkt Brussels Airport samen met technologiepartner Nokia en Citymesh.

‘Een privaat 5G-ready netwerk biedt een efficiëntere, meer betrouwbare en snellere connectiviteit dan wifi of publieke 4G over het gehele luchthaventerrein. Dankzij de hogere capaciteit van 5G, kunnen we nog meer technologieën inzetten, zoals internet of things (iot), geautomatiseerde voertuigen, mobiele veiligheidssystemen of track & trace-technologie. Zo verhoogt de operationele efficiëntie en tegelijk de betrouwbaarheid van de systemen op Brussels Airport’, aldus Arnaud Feist, ceo van Brussels Airport.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-23T12:10:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.