Brussels Airport bouwt privaat 5G-netwerk

Vliegveld

Brussels Airport Company bouwt in samenwerking met het Finse Nokia en de Belgische operator Citymesh een '5G-ready'-netwerk op de luchthaven. Dit netwerk moet eind maart 2020 operationeel zijn. 5G moet de operationele efficiëntie optimaliseren, digitale innovaties versnellen en helpen om toekomstige technologieën eenvoudig te integreren.

In een eerste fase wordt 5G ingezet om connectiviteit te voorzien op het buitenterrein. Later moet 5G ook binnen geïnstalleerd worden. De luchthaven wil binnen en buiten verschillende technologieën en toepassingen testen om inzichtelijk te maken of deze bruikbaar en zinvol zijn. Voor de implementatie van het 5G-ready-netwerk, werkt Brussels Airport samen met technologiepartner Nokia en Citymesh.

‘Een privaat 5G-ready netwerk biedt een efficiëntere, meer betrouwbare en snellere connectiviteit dan wifi of publieke 4G over het gehele luchthaventerrein. Dankzij de hogere capaciteit van 5G, kunnen we nog meer technologieën inzetten, zoals internet of things (iot), geautomatiseerde voertuigen, mobiele veiligheidssystemen of track & trace-technologie. Zo verhoogt de operationele efficiëntie en tegelijk de betrouwbaarheid van de systemen op Brussels Airport’, aldus Arnaud Feist, ceo van Brussels Airport.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-23T12:10:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.