Corona is zegen voor videovergaderen

beeldbellen

De Amerikaanse videoconferencing-specialist Zoom had vorige week al meer nieuwe actieve gebruikers opgetekend dan over heel 2019 samen. Met dank aan het coronavirus.

Het corona-virus is dan wel een bedreiging voor de economie, de leveranciers van videoconferencing-toepassingen, zoals Zoom, lijken er wel bij te varen. Veel bedrijven deden namelijk een oproep om thuis te werken en om te videovergaderen. Medewerkers van BNP Paribas Fortis die naar corona-risicogebieden reisden, moeten na hun reis minstens veertien kalenderdagen wachten voor ze terug naar kantoor komen. Zij kunnen telewerken of vakantie opnemen.

Zo is er ook de maatregel van vliegtuigmaatschappij KLM. Hun financieel directeur riep op om zo weinig mogelijk te reizen en (onder meer) met de collega’s van Air France via videoconferencing of WhatsApp-contact te hebben.

De leveranciers van toepassingen (zoals Skype en Teams van Microsoft, Cisco met Webex en Google met Hangouts, Apple met Facetime, Facebook met onder meer WhatsApp of Zoom en Vectera) voelen al die maatregelen ook.

Videoconferencing-specialist Zoom had vorige week al meer nieuwe actieve gebruikers opgetekend dan over heel 2019 samen. Kwestie voor hen is natuurlijk om van deze tijdelijke opstoot gebruik te maken om een bredere en permanente klantenbasis uit te kunnen bouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-02T10:48:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.