Proximus moet 5G-uitrol stoppen door protest

Proximus

De aankondiging twee weken geleden van de verdere 5G-stappen van Proximus valt blijkbaar niet bij iedereen in goede aarde. Zo heeft Proximus twee weken na de lancering zijn 5G-netwerk op sommige plaatsen uitgeschakeld na protest van lokale overheden.

Het protest is plaatselijk. Vooral in Wallonië reageerden lokale besturen eerder ontzet toen de Belgische operator eind maart aankondigde dat het 5G had geactiveerd op dertig plaatsen in België.

Zo blijkt Ottignies-Louvain-la-Neuve een van de gemeenten waar Proximus zijn 5G-netwerk heeft uitgeschakeld. De gemeente klaagt onder meer het ontbreken van voorafgaand overleg aan. Ook de timing van de lancering, midden in de coronacrisis, vonden ze daar niet helemaal geslaagd. Ook in andere (Waalse) gemeenten ging 5G plat, al geeft de Proximus de namen niet vrij.

Wat ook speelt is de (complot)theorie, die meer en meer de kop opsteekt en die inhoudt dat de straling van 5G en het coronavirus met elkaar gelinkt zouden zijn. Ook in Ottignies-Louvain-la-Neuve blijken veel inwoners bezorgd over de impact van de straling op de gezondheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-15T09:12:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.