Proximus moet 5G-uitrol stoppen door protest

Proximus

De aankondiging twee weken geleden van de verdere 5G-stappen van Proximus valt blijkbaar niet bij iedereen in goede aarde. Zo heeft Proximus twee weken na de lancering zijn 5G-netwerk op sommige plaatsen uitgeschakeld na protest van lokale overheden.

Het protest is plaatselijk. Vooral in Wallonië reageerden lokale besturen eerder ontzet toen de Belgische operator eind maart aankondigde dat het 5G had geactiveerd op dertig plaatsen in België.

Zo blijkt Ottignies-Louvain-la-Neuve een van de gemeenten waar Proximus zijn 5G-netwerk heeft uitgeschakeld. De gemeente klaagt onder meer het ontbreken van voorafgaand overleg aan. Ook de timing van de lancering, midden in de coronacrisis, vonden ze daar niet helemaal geslaagd. Ook in andere (Waalse) gemeenten ging 5G plat, al geeft de Proximus de namen niet vrij.

Wat ook speelt is de (complot)theorie, die meer en meer de kop opsteekt en die inhoudt dat de straling van 5G en het coronavirus met elkaar gelinkt zouden zijn. Ook in Ottignies-Louvain-la-Neuve blijken veel inwoners bezorgd over de impact van de straling op de gezondheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-15T09:12:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.