Cisco Live verplaatst vanwege onrust in VS

Uitstel

Cisco Live US gaat deze week niet door. Netwerkconcern Cisco heeft besloten het event naar eind juni te verzetten. Het bedrijf vindt het niet opportuun om in deze periode van sociale onrust, demonstraties, rellen en doden in de VS een grote conferentie te organiseren, ook al is het online.

De gebruikers- en partnerconferentie Cisco Live US was al eerder vanwege de coronacrisis omgezet van een fysiek naar een virtueel event. Nu komt daar ook nog eens de onrust in de VS over heen. Volgens Cisco is het organiseren van een conferentie midden in 'een tragisch moment in onze geschiedenis' niet gepast.  

Aanleiding voor de voortdurende onrust is de dood van George Floyd, de Afro-Amerikaanse man die vorige week in Minneapolis overleed nadat een witte agent bijna negen minuten met zijn knie op zijn nek had gedrukt.

Topman Chuck Robbins laat in een video weten dat burgers in de VS momenteel tijd en ruimte nodig hebben om de turbulente gebeurtenissen te overdenken en te kunnen verwerken. Ook maakt hij daarin bekend dat het bedrijf vijf miljoen dollar schenkt aan goede doelen die zich richten op het tegengaan van racisme en discriminatie. Hij noemt het een teken van solidariteit maar stelt dat er nog veel meer actie nodig is om de rust in het land te laten terugkeren.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-02T11:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.