Dell bevestigt plannen voor afsplitsing VMware

Michael Dell tijdens Dell EMC World (archief).

Computerbouwer Dell heeft officieel bevestigd dat er plannen zijn om VMware af te stoten. In een aankondiging op zijn website deelt het bedrijf verschillende details, zoals de mogelijke verkoop van 81 procent van de aandelen in VMware.

In het bericht bevestigt Dell het gerucht dat al langer in de media circuleert. 'We onderzoeken een mogelijke afsplitsing', schrijft het techbedrijf. 

Dell verwacht dat een spin-off ten goede komt aan de aandeelhouders van Dell en VMware, en ook aan medewerkers, klanten en partners. Bijvoorbeeld door kapitaalstructuren te vereenvoudigen en extra bedrijfswaarde op lange termijn te creëren.

Het bedrijf verwacht dat een afsplitsing niet vóór september 2021 plaatsvindt. Dell benadrukt dat het ook een reeks 'strategische opties' evalueert om het huidige eigendom in VMware te behouden.

Wallstreet Journal

Eerder meldde Computable dat Dell met een splitsing, verkoop of scheiding de kloof wil aanpakken tussen zijn beurswaarde en de waarde van zijn VMware-aandeel. De koers van het aandeel Dell was nauwelijks gestegen sinds het opnieuw beursgenoteerd werd in 2018, terwijl de beurswaarde van veel andere techfondsen flink toenam (tot de coronacrisis).

Een tweede reden van het afstoten van VMware zou een schuldverlichting kunnen zijn. Dell torst momenteel 48 miljard dollar aan schulden. Met het geld dat VMware bij een verkoop in het laatje brengt, kan Dell die schulden afbouwen. Een groot deel van de schulden werd trouwens aangegaan om EMC (de eigenaar van VMware) in 2016 in te lijven.

Geen gelukkig huwelijk

De inlijving van de virtualisatiespecialist door Dell lijkt niet te hebben opgeleverd wat de koper oorspronkelijk beoogde.

Computable sprak in 2015 met Dell-oprichter Michael Dell. Maar de Texaan wilde kort na de overname van EMC, waarmee het ook VMware binnenhaalde, ook al weinig kwijt over de verhoudingen tussen de verschillende activiteiten van de bedrijfsonderdelen van Dell, EMC en VMware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-16T12:02:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.