Samsung sleept Amerikaanse 5G-megaorder binnen

5G

Samsung gaat voor de grote Amerikaanse telecomoperator Verizon een 5G-netwerkinfrastructuur bouwen. Met de opdracht is een bedrag van 6,65 miljard dollar gemoeid.

Voor het Zuid-Koreaanse concern is het een belangrijke doorbraak op de markt voor 5G-apparatuur. Verwacht wordt dat deze order het voor Samsung gemakkelijker maakt ook andere telecomoperators over de streep te trekken. Samsung heeft op dit gebied grote ambities. In de volgende generatie netwerken gaat Samsung veel investeren, mede omdat het kansen ruikt sinds Huawei in veel landen, waaronder de VS, in diskrediet  taboe is. Een handicap was tot nog toe dat Samsung bij 4G weinig in de melk heeft te brokkelen. Het wereldwijde marktaandeel voor telecommunicatie-apparatuur wordt op drie procent geschat, ver achter Huawei, Nokia, Ericsson, ZTE en Cisco.  

Overigens was Verizon nooit een klant van Huawei. Samsung was dat al wel. Volgens JP Morgan is Verizon Nokia's grootste afnemer. Voor de Finnen moet het verlies van deze order daarom een hard gelag zijn.  

Kleine delen van de VS hebben al 5G, zij het een betrekkelijk langzame variant. Washington kondigde onlangs plannen aan om hoge frequenties die voorheen voor militaire doeleinden werden gebruikt, te gaan veilen. Met dat spectrum zijn zeer snelle netwerken te ondersteunen.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-08T10:45:00.000Z Alfred Monterie