Eurofiber focust op Frankrijk met aankoop Lumos

Franse vlag

Eurofiber neemt het Franse glasvezelnetwerkbedrijf Lumos over. Met de aankoop versnelt de infrastructuurleverancier zijn Franse groeistrategie. De ambitie is om in 2025 in minimaal 25 Franse steden een netwerk aan te bieden.

Eurofiber beschikt over 37.200 kilometer aan glasvezelnetwerk in Nederland, België en Frankrijk, met een vertakking naar Duitsland. De organisatie is sinds eind vorig jaar actief in Frankrijk (Lille) via de overname van Eurafibre, ATE en Eura DC.

Met Lumos breidt Eurofiber uit naar een nieuwe regio. Het Franse glasvezelnetwerkbedrijf beschikt over zo’n zeventig kilometer glasvezelnetwerk in het gebied van Nantes. Ook beschikt het over points of presence (pop’s) in Nantes en Parijs. Naast een netwerkuitbreiding vestigt Eurofiber zijn aandacht ook op het FTTx-segment.

De overname moet goedgekeurd worden door het ministerie van Economische Zaken en Financiën. Dit gebeurt naar verwachting begin 2021.

Onlangs nam het Nederlandse pensioenfonds PGGM een minderheidsbelang in Eurofiber. Het Franse Antin Infrastructure Partners blijft meerderheidsaandeelhouder. Sindsdien zijn cloudspecialist MatrixMind en de glasvezelactiviteiten van Levelfour Networks overgenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-18T12:22:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.