Synnex en Tech Data vormen distributiereus

Door het samengaan van Synnex en Tech Data ontstaat een wereldwijde it-distributiegigant met een jaarlijkse omzet van 57 miljard dollar. De twee Amerikaanse bedrijven zijn het definitief eens geworden over een fusie. Met de deal is ongeveer is ruim zeven miljard dollar gemoeid, inclusief schulden. De aandeelhouders van Synnex krijgen een belang van 55 procent in het fusiebedrijf, terwijl Apollo Funds als eigenaar van Tech Data het overige aandeel gaat bezitten. Ook in de nieuwe raad van bestuur krijgt Synnex de overhand.

De fusie moet in de tweede helft van dit jaar effectief worden. In het eerste jaar na de samensmelting moet een synergievoordeel ontstaan van honderd miljoen dollar. Aan het einde van het tweede jaar moet het positieve effect al tweehonderd miljoen bedragen. 

Tech Data kwam vorig jaar in handen van Apollo. Deze investeringsmaatschappij betaalde daar zes miljard dollar voor. Synnex ging in 2018 samen met Convergys. Begin vorig jaar werd Concentrix afgesplitst. Volgens Tech Data-topman Rich Hume kan het fusiebedrijf een vuist maken als het gaat om nieuwe technologie op gebied van de cloud, data en cybersecurity.

Kanaalpartners kunnen nu over de hele wereld complexe it-oplossingen leveren. Het fusiebedrijf is actief in meer dan honderd landen en vertegenwoordigt ruim 1.500 fabrikanten. Er gaan 22.000 mensen werken. Tech Data, dat vooral in Noord-Amerika, Europa en Azië zit, biedt in Nederland en België producten, oplossingen en diensten aan van rond de tweehonderd merken. Synnex is vooral sterk in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Japan. Tech Data is groter dan Synnex maar aanzienlijk minder winstgevend.

In 2018 kocht Synnex Westcon-Comstor. Daarmee kreeg de broadliner ook voet aan de grond in in de regio's EMEA en APAC. Door het samengaan met Tech Data wordt de aanwezigheid in deze regio's sterk uitgebreid.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-22T23:30:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.