Huawei zet in op 5G-bedrijfsnetwerken

MWC 2022

Huawei België wil inzetten op 5G-bedrijfsnetwerken en mikt op industriële ondernemingen, maar wil ook de banden aanhalen met de overheid. 'Customer satisfaction is het Leitmotiv', zegt Victon Qian op het Mobile World Congres (MWC) in Barcelona. Hij leidt sinds kort de Belgische afdeling.

Huawei heeft het over 5G campusnetwerken, legt de nadruk op snelheid, minder latency en gebruiksvriendelijkheid. Het gaat daarmee voluit voor de enterprise-business en verandert daarmee het geweer van schouder. Tot nog toe was het immers gericht op telecomoperatoren, maar dit segment zag Huawei in Europa en ook in België volledig verdampen na diverse uithalen over spionage en ongerustheid over de mogelijke impact op cybersecurity. Alle Amerikaanse én Europese operatoren hebben Huawei in de ban gedaan. Zo heeft Orange gekozen voor Ericsson met Oracle, ook in België.

In Zweden heeft Huawei een rechtszaak aangespannen omdat de procedures niet nageleefd werden. Ook in België beraadt Huawei zich over een mogelijk rechtszaak. Volgens de nieuwe wetgeving gaat de ban pas in vanaf 2028 en is er dus geen reden om Huawei niet te selecteren. De Chinese leverancier maakt zich sterk dat het niet alleen de beste apparatuur in huis heeft maar ook nog eens fors goedkoper is.

Huawei heeft in ons land nog tweehonderd medewerkers en zo’n honderd  miljoen euro omzet. Qian verwacht niet dat die inkomsten dit jaar nog zal toenemen. ‘We gaan wel meer Belgische bedrijven en overheden opzoeken. We moeten dichter bij onze klanten staan', vindt hij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-01T11:14:00.000Z Luc Blyaert
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.