Fiber-varianten winnen aan populariteit

Fiber dringt steeds meer overal door. Na fiber to the curb, fiber to the home duikt nu fiber to the room op. Daarmee spelen leveranciers in op de grote vraag naar bandbreedte.

Proximus rolt in hoog tempo fiber to the home uit nadat het dit ruim tien jaar veronachtzaamde. Zowel ceo Didier Bellens als Dominique Leroy zagen er geen brood in. België zat daarmee in de staart van het peloton terwijl landen als bijvoorbeeld Nederland alom glasvezel tot in de woning aanbrachten. Proximus-ceo Guillaume Boutin investeert nu honderden miljoenen euro's om die achterstand in te halen.
Met fiber to the room-technologie wordt glasvezel nog verder doorgetrokken. Op het Mobile World Congres in Barcelona gaf de Chinese leverancier aan dat het daarover onderhandelt met Proximus. Deze oplossing is eenvoudig aan te brengen, bestaat uit een flinterdunne glasvezel dat makkelijk en zo goed als onzichtbaar is aan te brengen waar muren het plafond of de grond raken.
Hotels zoals Marriott hebben de technologie al in huis gehaald, Zo kunnen ze makkelijk elke kamer voorzien van de nodige bandbreedte, die tevens is aan te wenden voor iptv-diensten, security en innovatieve contactloze oplossingen. Ook ziekenhuizen kunnen daarmee het leven van patiënten aangenamer maken. En voor appartementsgebouwen is het een unieke manier om in een wip elke woning te voorzien van alle mogelijke internetdiensten. In oudere gebouwen hoeven dan ook geen gaten meer geboord worden om alsnog op draadloze oplossingen te kunnen inspelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-02T11:37:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.