Ericsson gooit zijn organisatie overhoop

Ericsson

De bedrijfsorganisatie van Ericsson gaat op de schop. Vier huidige divisies worden per 1 juni samengevoegd tot twee nieuwe en er komt een volledig nieuwe tak voor wereldwijde ondersteuning. Daarmee legt de Zweedse leverancier van telecominfrastructuur enerzijds meer focus op de convergentie van cloud, software en diensten en anderzijds op de producten voor de grootzakelijke klanten.

Ericsson voegt zijn divisies Digital Services en Managed Services samen tot het nieuwe bedrijfsonderdeel Cloud Software and Services. Volgens de onderneming heeft dit als voordeel dat er meer kan worden geïnvesteerd in r&d en dat meer kennis van cloud-native ontwikkeling beschikbaar komt, bijvoorbeeld voor 5G.

Ook maakt de samenvoeging nieuwe combinaties van automation en artificiële intelligentie voor de levering van diensten mogelijk. Ericsson zet al langere tijd ai in om zijn netwerk- en it-dienstverlening proactiever en voorspellender te maken.

Grootzakelijk

Daarnaast brengen de Zweden de bedrijfonderdelen Cradlepoint en Dedicated Networks onder bij een nieuwe divisie: Enterprise Wireless Solutions. Deze is bedoeld voor de ontwikkeling van producten en diensten voor grootzakelijke klanten en service providers. Ericsson nam in 2020 voor ruim een miljard dollar Cradlepoint over, een Amerikaanse aanbieder van draadloze WAN-netwerken voor edge 4G en 5G.

Er verschijnt ook een nieuw bedrijfsonderdeel Global Operations. Daarin wordt veel van de tot dusver decentrale operationele ondersteuning samengevoegd omwille van efficiëntie en consistentie. Het gaat onder meer om ondersteuning op de gebieden van werving (sourcing), it, digitale transformatie, verkopen, vastgoed en delen van de personeels- en financiële afdelingen.

Ericsson

Na de herschikking kent Ericsson vier bedrijfsonderdelen:

  1. Networks (onveranderd)
  2. Cloud Software and Services (samenvoeging van Digital Services en Managed Services)
  3. Enterprise Wireless Solutions and Technologies & New Businesses (waaronder de samenvoeging van Cradlepoint en Dedicated Networks). Vonage, waarmee Ericsson momenteel overnamebesprekingen voert, wordt een separaat onderdeel van deze divisie.
  4. Overig (waaronder media en eenmalige projecten)
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-18T11:49:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.