Chiptekort vreet winst weg bij Hybrid Software Group

Problemen met de toelevering van één cruciale halfgeleider hebben de Brits-Belgische Hybrid Software Group veel omzet en winst gekost.

Zo blijkt uit de resultaten die de aan Euronext Brussel genoteerde softwarefabrikant over het eerste half jaar bekend heeft gemaakt. Het bedrijfsonderdeel ‘printhead solutions’ zag de verkopen daardoor dalen van 8,2 miljoen naar 3,6 miljoen euro. Voor bijna 4,9 miljoen euro aan orders kon niet op tijd worden uitgevoerd.

Dit tastte de winst van de hele onderneming aanzienlijk aan, nadat vorig jaar nog recordresultaten werden geboekt met software voor printkoppen. Volgens topman Mike Rottenborn zijn de problemen inmiddels verholpen door een hele nieuwe ‘key circuit board’ (pcc2) te ontwerpen met een zwaardere chip.

Omdat het snel lukte deze belangrijke component te vervangen, zijn geen klanten verloren gegaan. Maar Rottenborn kan niet beloven dat elke order in de tweede helft van dit jaar kan worden vervuld. Overigens wordt de hele industrie van inkjet-printers geplaagd door het chiptekort.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-29T10:46:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.