HP schikt voor 1,5 miljoen inzake inktpatronen

Schikking akkoord

 Euroconsumers, een clusterorganisatie van consumentenorganisaties in België (Test Aankoop), Italië (Altroconsumo), Spanje (OCU) en Portugal (Deco Proteste), heeft een schikking bereikt met HP naar aanleiding van een controverse rond Dynamic Security, een HP-technologie die is terug te vinden bij een aantal van zijn printers (zie afbeelding onderaan). HP stemt er mee in om anderhalf miljoen dollar te betalen.

Euroconsumers en zijn leden beweerden dat consumenten niet naar behoren werden geïnformeerd dat Dynamic Security ertoe leidde dat printers buiten werking traden wanneer de inktpatronen werden vervangen door niet-HP-patronen. Beide partijen beslissen nu om de juridische strijd te staken en een minnelijke schikking te treffen. HP erkent geen fout of onrecht, Euroconsumers en zijn leden claimen geen gegrondheid van de eisen. Beide partijen schikken vooral in het belang van de consument.

Schadevergoeding

Om in aanmerking te komen, moet een consument tussen 1 september 2016 en 17 november 2020 een printonderbreking hebben gehad terwijl ze een werkende niet-HP-inktcartridge gebruikten. Consumenten kunnen daarop een forfaitaire schikkingsvergoeding tot vijftig euro tegemoet zien, afhankelijk van het model van de printer. Consumenten kunnen ook een aanvullende schadevergoeding van maximaal 45 euro ontvangen wanneer er bewijs is van specifieke potentiële verliezen die hoger zijn dan de vaste schikkingsvergoeding.

Als aan het einde van de termijn er minder dan een half miljoen euro aan aanvaarde claims binnenkomt, wordt de periode automatisch met drie maanden verlengd. Consumenten in België dienen hun claim hier in.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-07T11:58:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.