Ruimtevaartspecialist Redwire lijft Belgische Space in

Redwire Corporation, een leider actief in ruimte-infrastructuur voor de ruimtevaarteconomie, neemt het Belgische bedrijf Space NV over. Met de overname is een bedrag van 32 miljoen euro gemoeid.

QinetiQ Space NV, kortweg Space NV, is een in België gevestigd commercieel ruimtebedrijf dat al bestaat van in 1983. Het levert kritieke infrastructuur voor observatie, platforms, wetenschap, navigatie en beveiligde communicatie aan civiele en commerciële ruimteklanten, waaronder de European Space Agency (ESA) en de Belgian Science Policy Office (BELSPO).

Het kernproductaanbod van Space NV moet een aanvulling vormen op het portfolio van Redwire en omvat geavanceerde payloads, kleine satelliettechnologie, aan- en afmeerapparatuur en ruimte-instrumenten. ‘Space NV heeft een lange en succesvolle geschiedenis in het actief zijn in de ruimte en het implementeren van toonaangevende ruimte-innovatie voor hun klanten’, aldus Peter Cannito, voorzitter en ceo van Redwire.

Voor het jaar eindigend op 31 maart 2022, zoals gerapporteerd door QinetiQ Group, boekte Space NV een omzet van 49 miljoen euro en een winst na belastingen van drie miljoen euro. ‘Space NV zal naar verwachting Redwire voorzien van schaalvergroting, bredere toegang tot adresseerbare markten en een aanzienlijke backlog om ons groeiplatform te versterken’, aldus Cannito. ‘Redwire en Space NV staan samen gelijk aan meer dan honderd jaar gecombineerde geschiedenis en expertise ter ondersteuning van enkele van de meest trouwe ruimteklanten ter wereld.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-04T13:01:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.