Igel stopt met productie van eigen hardware

Samenwerking met HP, Lenovo en LG voor de productie van endpoints

Ziekenhuis kiest slimme thin client-oplossing

Igel levert onder meer thjin-client-oplossingen aan ziekenhuizen.

Het Duitse techconcern Igel stopt met de productie van hardware van eigen merk. Het gaat zich volledig richten op de levering van besturingssysteem Igel OS. Voor de productie van endpoints, zoals thin clients, gaat het bedrijf een samenwerking aan met HP, Lenovo en LG.

Door die stap zegt het bedrijf zich beter te kunnen focussen op de beveiliging en het beheer van zijn softwareplatform. De samenwerking met HP, Lenovo en LG moet de wereldwijde reikwijdte van het bedrijf vergroten, stelt Igel-directeur Jed Ayres.

‘Onze partners en klanten kunnen op die manier meer waarde putten uit hun investeringen in vdi-, daas- en saas-oplossingen van Microsoft, Citrix en VMware, voegt Ayres toe.

Na bijna twintig jaar een prominente rol te hebben vervuld in de Duitse markt voor thin clients, startte Igel in 2016 met zijn transformatie tot een softwaregericht bedrijf. Nu valt definitief het doek voor de eigen hardwaretak. Het persbericht vermeldt niet of er als gevolg van die stap ook banen verdwijnen.

Aanbiedingen en ondersteuning

Er is nog een beperkte voorraad hardware van het  merk verkrijgbaar via distributeurs en resellers. ‘Daarop zijn aanbiedingen van toepassing die tot en met het eerste kwartaal van 2023 geldig zijn, of zolang de voorraad strekt’, meldt de leverancier.

Igel blijft op basis van zijn garantie voor vijf jaar ondersteuning bieden voor nieuwe hardware en apparatuur die in het verleden is aangeschaft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-21T14:26:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.