It-problemen bij Lufthansa leiden tot chaos

Bij de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa kunnen geen vluchten meer vertrekken. De reden is dat de computersystemen voor het inchecken en het boarden niet naar behoren werken.

Door de it-storing bij Lufthansa heeft de Duitse luchtverkeersleiding de luchthaven van Frankfurt tijdelijk gesloten voor landingen. De problemen leiden daar in Frankfurt tot vertragingen en annuleringen van vluchten én tot grote drukte bij passagiers.

De it-problemen hebben ook gevolgen voor bij Brussels Airlines, een dochterbedrijf van Lufthansa. Door de storing lukt ook bij hen een automatische incheck niet meer. Al zouden de vluchten van Brussels Airlines wel nog doorgaan.

Cyberaanval

Een woordvoerster van Lufthansa meldt aan het persagentschap Bloomberg dat het bedrijf hard aan een oplossing werkt. De oorzaak van het euvel is evenwel nog niet bekend. Zo is het onduidelijk of de problemen gelinkt zijn aan cyberaanval waarmee de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS AB deze week te maken kreeg. 

De laatste tijd hebben meer vliegmaatschappijen af te rekenen met it-problemen. In het jaareinde was er een incident bij Southwest in de VS. Daar lagen de it-problemen aan verouderde software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-15T12:07:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.