Belnet krijgt overheidsinvestering van 14 miljoen euro

De Vlaamse overheid en het Waalse Gewest vernieuwen hun samenwerking met Belnet. Hierdoor kunnen erkende universiteiten, hogescholen en onderzoekscentra de komende vijftien jaar een beroep doen op het Belnet-netwerk.

De samenwerking tussen de Vlaamse overheid en het Waalse Gewest enerzijds en Belnet anderzijds heeft als doel om Vlaamse en Waalse kennisinstellingen te verzekeren van een performante en betaalbare aansluiting op Belnet, het nationale onderzoeks- en onderwijsnetwerk. De eerste samenwerking dateert van het begin van deze eeuw.

Concreet stelt de Vlaamse overheid een deel van zijn glasvezelnetwerk ter beschikking aan Belnet. Het gaat om twaalf tracés, goed voor meer dan vierhonderd kilometer glasvezel. Daarnaast hernieuwt de Vlaamse overheid haar investering in de connectiviteit voor Vlaamse hogescholen.

Belnet en de Waalse minister van Digitalisering hebben op hun beurt, in samenwerking met de Waalse beheerder Sofico, een nieuwe samenwerkingsovereenkomst onderhandeld die Belnet een exclusief gebruiksrecht geeft op zijn glasvezelverbindingen en bijbehorende infrastructuur. Concreet stelt Sofico in totaal 906 kilometer darkfiber ter beschikking van Belnet in het zuiden van het land.

Genieten

In totaal investeren de Vlaamse overheid en het Waalse Gewest samen meer dan veertien miljoen euro. Met de ondertekening van de nieuwe samenwerkingsakkoorden kunnen hun erkende universiteiten, hogescholen en onderzoekscentra sinds 1 januari van dit jaar opnieuw genieten van een korting op hun jaarfactuur voor connectiviteit, en dit voor dus een periode van vijftien jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-17T11:08:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.