Orange krijgt meeste 5G-projecten

Met 11 van de 21 projecten gaat Orange lopen met de meeste 5G-piloten. Minister Petra De Sutter, verantwoordelijk voor telecommunicatie had hiervoor in totaal 20 miljoen euro subsidies voorzien.

Met de 5G-aansturing wil minister Petra De Sutter een inhaalbeweging op de Belgische markt tot stand brengen. De veiling heeft zowat drie jaar vertraging opgelopen omdat de deelstaten en gewesten het niet eens raken over de verdeling van de reusachtige som geld voor het verkrijgen van het nodige spectrum. Het gaat om een bedrag van 1,4 miljard euro. 

Orange pikt de meeste 5G-projecten in, zo schrijft De Tijd. De telecomoperator wil tegen 2025 zowat 90 procent van de Belgische bevolking bereiken met een 5G-netwerk.

Ook enkele beursgenoteerde bedrijven doen mee aan de 5G-projecten. Zo gaat EVS een test doen met het streamen van audiovisuele content van een evenementlocatie naar een productiecentrum. Barco heeft een oplossing voor de ziekenhuiswereld zodat experts kunnen meekijken en advies geven tijdens een chirurgische operatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-14T12:21:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.