Intel stopt alweer met chips voor bitcoin mining

Nog geen jaar na de introductie van speciale chips voor bitcoin mining stopt Intel met de productie van deze serie. De chipmaker verwacht na 20 oktober geen bestellingen meer te zullen aannemen voor de zogenoemde Blockscale-serie. Over een jaar wordt de levering helemaal gestopt.

Aanvankelijk zag het er naar uit dat de mining van bitcoins een potentieel zou krijgen. Intel zag met lede ogen aan hoe Nvidia met zijn hoogwaardige grafische chips goud geld verdiende aan deze mijnbouwers. Intel stortte zich relatief laat op deze markt. Nu het tij in de bitcoinwereld is gekeerd, springt Intel er ook snel weer uit. 

Een woordvoerder bevestigt dat de Intel Blockscale 1000 Series ASIC aan het einde van zijn levensduur is gebracht. Wel zal het bedrijf marktkansen blijven volgen. De productie van deze chips paste niet meer in het 'integrated device manufacturing (IDM) 2.0-model'. IDM 2.0 verwijst naar de strategie van Intel om zijn chipproductie deels uit te besteden, terwijl het zijn eigen productie van kleinere en snellere chips blijft opvoeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-04-19T09:54:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.