VS loopt achter op EU qua tech-infrastructuur

typemachine

Grote ondernemingen uit Amerika lopen achter op Europa als het gaat om de adoptie van moderne technologische infrastructuur, gebaseerd op microservices, api-first, cloud-native saas en headless (de beginletters vormen samen de letters van het acroniem Mach). Relatief veel Amerikaanse bedrijven uit de VS werken nog met 'oude meuk'. De VS heeft het grootste aandeel in verouderde legacy-infrastructuren, gemiddeld 41 procent. Dit blijkt uit onderzoek van de internationale non-profit brancheorganisatie voor de techsector Mach Alliance.

Uit het jaarlijkse 'Enterprise MACHified'-onderzoek blijken Europese leiders blijken de overstap naar moderne technologie meer te ondersteunen en aan te moedigen. De VS scoort zelfs 5 procent lager als het gaat om ondersteuning van de leiding.

Leden van de in 2020 in Nederland Mach Alliance zijn onder meer Google, AWS, Cap Gemini, Valtech, Publicis, het Nederlandse Adyen en het Belgische Dept. De organisatie beijvert zich voor een overstap naar een open, best-of-breed ecosysteem. Verouderde 'mainstream-technologie' verslechtert het concurrentievermogen aanzienlijk in een volatiele economie, aldus de brancheorganisatie.

Het onderzoek toont aan dat vier op de vijf besluitvormers door de sterke schommelingen in de economie hun houding ten opzichte van een open technologisch ecosysteem heeft verbeterd. Voor 85 procent van hen was dit dan ook de drijfveer om meer MACH-oplossingen in hun technologische infrastructuur te gebruiken.

Diezelfde besluitvormers (87 procent van de respondenten) geven aan dat deze investeringen ervoor zorgen dat zij sneller kunnen reageren op veranderingen in de markt en klantwensen, doordat er sneller nieuwe functionaliteit kan worden ingezet. Een verminderd aantal aan benodigde technologische updates zorgt voor hen daarnaast voor een kostenverlaging. Investeringen in een moderne infrastructuur leiden tot een verbeterd concurrentievermogen, aldus het onderzoek.

MEL Research deed het onderzoek namens Mach onder vijfhonderd besluitvormers van internationale ondernemingen met meer dan vijfduizend werknemers en een jaarlijks minimale winst van $500 miljoen dollar

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-04-26T16:24:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.