Fiberklaar onder vuur door illegale tewerkstelling

Op een werf van bedrijf Fiberklaar is illegale tewerkstelling vastgesteld. Fiberklaar wijst voor de inbreuk naar de onderaannemer die instond voor de werken.

De sociale inspectie heeft in april een dossier aan het arbeidsauditoraat bezorgd. Daaruit blijkt dat de inspectie in de maanden ervoor tweemaal illegale tewerkstelling heeft vastgesteld op een werf van Fiberklaar. Dat meldt De Tijd.

Fiberklaar is het bedrijf dat glasvezel uitrolt over heel Vlaanderen. Proximus heeft een minderheidsbelang in het bedrijf. Maar Fiberklaar voert de werken evenwel niet zelf uit. Het ging om een onderaannemer die in opdracht van Fiber4Flanders glasvezelkabels legt in Vlaanderen. De onderaannemer riskeert een boete.

Bij Fiberklaar vielen ze aanvankelijk uit de lucht. ‘Van de (onder)aannemer noch van de Dienst Sociale Zekerheid hadden wij een melding ontvangen. De (onder)aannemer is hiertoe nochtans contractueel verplicht’, klinkt het in een reactie. ‘We hebben aan het Arbeidsauditoraat gevraagd om ons inzage in het dossier te verlenen, maar dit werd ons geweigerd.'

Zerotolerantiebeleid

Fiberklaar is volop bezig met het uitrollen van glasvezel over Vlaanderen. Dus er staan nog werven gepland. ‘Hoewel Fiberklaar opdrachtgever is voor deze werken en zelf dus geen aannemer is, zien wij streng toe op de naleving van sociale wetgeving’, oppert het bedrijf.

Fiberklaar hanteert naar eigen zeggen een zerotolerantiebeleid voor aannemers of onderaannemers voor zwartwerk of illegale tewerkstelling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-06-05T13:07:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.