Fiber-aanbod Orange brengt Proximus op achterste poten

Orange Belgium vernieuwt zijn vaste internetoplossingen, en focust hierbij naar eigen zeggen op snellere en betrouwbare internetconnectiviteit. Orange zet het aanbod in de markt als fiber-internetgamma, een benaming die niet naar de zin is van concurrent Proximus.

Met vier verschillende opties om uit te kiezen, speelt Orange Belgium naar eigen zeggen in op de specifieke behoeften van elk huishouden en breidt het gigabit internetsnelheden uit over het hele land. Die behelzen nieuwe internetpakketten met verschillende snelheidsopties, gaande van 150 Mbps tot 400 Mbps en tot 1 Gbps.

Het aanbod is goed voor vier pakketten: van een basisaanbod in Start Fiber (46 euro per maand) en Zen Fiber (61 euro per maand) tot Giga Fiber (71 euro per maand). De downloadsnelheden gaan respectievelijk van 150 Mbps, 400 Mbps tot 1 Gbps bij Giga.

De All-In Fiber-formule vult de gigabitsnelheid aan met onder meer 4G-backup en een jaarlijkse controle.

Slechte aarde

Dat Orange het aanbod als ‘fiber’ in de markt zet, valt in slechte aarde bij Proximus. ‘Het gaat hier volgens ons om een benaming die misleidend is voor de consument’, aldus woordvoerder Fabrice Gansbeke. Volgens Proximus is er slechts sprake van een fiberaansluiting wanneer van begin tot eind gebruikgemaakt wordt van glasvezeltechnologie. Proximus geeft aan om mogelijke verdere stappen te overwegen.

In de zogenaamde kleine lettertjes van het persbericht richt Orange de benaming wel toe. ‘Fiber-aanbiedingen zijn gebaseerd op het glasvezelnetwerk met coaxiale aansluiting, de zogenaamde hybrid fiber coaxial (hfc)-technologie: , waarmee snelheden tot 1 Gbps mogelijk zijn’, klinkt het bij Orange Belgium.

Al geeft het ook aan dat fiber ook bij daar volop aan de gang is. ‘Om onze infrastructuur voor te bereiden op het verwerken van toekomstige datavolumes met behoud van hoge prestaties, zullen we ons netwerk upgraden door de geleidelijke vervanging van huishoudelijke coaxkabel-aansluitingen door glasvezel.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-27T16:10:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.