Orange werkt aan IoT-city in Antwerpen

internet of things

Orange Business Services wil in 2018 een zogenaamd lte-m-netwerk uitrollen. Als onderdeel daarvan ontwikkelt het internet of things (IoT)-toepassingen voor bedrijven. Daarvoor worden diverse pilotprojecten gestart. In Antwerpen werkt het telecombedrijf aan een zogenaamd ‘Lte IoT City’. In het vierder kwartaal van dit jaar gaat deze test van start.

Lte-m is een uitbreiding van het lte- (of 4G-) mobiele netwerk, dat is ontwikkeld ten behoeve van IoT-toepassingen met een lager energieverbruik. Voorbeelden van die IoT-toepassingen zijn asset tracking, remote monitoring, onderhoudsvoorspelling, smart metering, telematica en autoverzekeringen.

Orange Business Services wil het lte-m-netwerk in 2018 introduceren. Ter voorbereiding daarop zijn verschillende lte-m-testcases gestart. Zo werkt Orange in Antwerpen aan de opening van een ‘Lte IoT City’. In het vierde kwartaal van 2017 gaan hier pilots voor draaien. En in Spanje is het telecombedrijf, in samenwerking met klanten en fabrikanten van toestellen, gestart met testen in verschillende sectoren en toepassingen, zoals smart utility, smart cities en facility management.

Industry 4.0

Orange heeft al eerder testen op het lte-m-netwerk uitgevoerd, zoals producten voor asset tracking en Industry 4.0, een persoonlijke gps-tracker in een waterdichte verpakking en een kleine gps-tracker voor het volgen van kleine items. De eerste prototypes van deze toestellen zijn nu beschikbaar om getest te worden in pilootprojecten van klanten.

‘De ontwikkeling van het lte-m-netwerk maakt deel uit van onze strategie om, middels Datavenue, een hele waaier aan IoT-connectiviteitsopties aan onze klanten aan te bieden. De beschikbaarheid van lte-m-toestellen laat onze klanten toe hun lte-m-toepassingen te ontwikkelen alvorens de netwerken in 2018 worden uitgerold’, aldus Olivier Ondet, vice president van IoT en analytics bij Orange Business Services.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-06T09:42:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.