Vantage EMEA wordt Legrand Integrated Solutions

Naamswijziging

Vantage EMEA, systeemintegrator en distributeur van Vantage voor Europa, verandert zijn naam in Legrand Integrated Solutions. De naamsverandering is vanaf gisteren, 6 februari 2017, van kracht voor alle communicatiematerialen en -platformen. De onderneming gaat naar eigen zeggen steeds meer productlijnen van Legrand opnemen en meer verticale markten bedienen, waardoor een naamswijziging logisch is..

De nieuwe naam weerspiegelt volgens het bedrijf de transformatie van de onderneming om systeemintegrators en Legrand-vestigingen rechtstreeks te ondersteunen bij hun zoektocht naar de beste oplossingen voor de wensen van hun klanten. De nieuwe organisatie gaat ook partnerschappen met andere partijen voor systeemoplossingen beheren en wil het belangrijkste  ondersteuningscentrum worden voor de verkoop van complexe systemen voor de gehele Legrand Group.

‘Doel van Legrand Integrated Solutions is een uitbreiding van het projectportefeuille naar nieuwe markten, zoals CP Electronics-projecten voor geïntegreerde slimme vergaderzalen en gebruikersinterfaces’, aldus vice president development & service bij Legrand Integrated Solutions, Bart Stuyven. 

IoT-producten, netwerken en dataoplossingen

Het bedrijf blikt rond de naamwisseling terug op het verleden. ‘Ongeveer vijfentwintig jaar geleden werd Vantage EMEA gestart als internationale, onafhankelijke systeemintegrator. Het bedrijf werd al snel Vantage-distributeur voor Europa. Het productassortiment omvatte toen niet alleen dimmers en relais, het bedrijf bood namelijk ook de optie om producten van derden te integreren in de hardware. 

Stuyven: ‘Met Legrand Integrated Solutions creëren we toegevoegde waarde bovenop het bestaande productassortiment van Vantage.’ Het bedrijf gaat zich vanaf nu met name richten op de volgende producten van Legrand: multi room audio (Nuvo), rolgordijnen (Qmotion), audioracks (Middle Atlantic Products), optimale netwerkstructuren (Luxul), deurcommunicatie (BTicino), ups, schakelmateriaal, data solutions en stroomdistributie.

Nederland en België

De Franse Legrand Group behaalde in 2016 een omzet van ruim vijf miljard en telt wereldwijd zo’n 36.000 medewerkers. De onderneming is aanwezig in negentig landen en actief in bijna 180 landen. Het bedrijf, opgericht in 1904, is zowel in Nederland als in België actief.

Legrand Nederland is specialist in elektrotechnische en digitale infrastructuur in een gebouw. Legrand richt zich in Nederland met de merken Legrand en BTicino op de woning- en utiliteitsbouw, machine- en paneelbouw en industrie. Het bedrijf is gevestigd in Boxtel.

Legrand Group Belgium heeft een zetel in Diegem. Het bedrijf vertegenwoordigt, net als de Nederlandse tak, de merken Legrand en BTicino en is specialist inzake elektrisch installatiemateriaal voor laagspanning. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-07T10:09:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.