Managed hosting door True

Nokia en Tele2 samen in IoT-diensten

Dit artikel delen:

Telecombedrijven Nokia en Tele2 hebben een vijfjarige overeenkomst gesloten waarin is vastgelegd dat Tele2 IoT-diensten gaat leveren aan bedrijven via het wereldwijde IoT-netwerk van Nokia. Het netwerk draagt de naam Wing.

Het IoT/netwerk is gericht op bedrijven op het gebied van transport, gezondheidszorg en smart city die hun bedrijfsmiddelen als connected cars en containers beheren. De ondernemingen gaan volgens de twee telecombedrijven profiteren van onder meer een lage latency en een 24-uursservicedienst als een managed service. Wing bestaat uit een netwerk, connectiviteitsmanagement, facturatie, beveiliging en data-analytics dat aangevuld wordt met een ecosysteem van applicaties. Ook oplossingen van Tele2 op het gebied van internet of things zijn onderdeel van Wing.

5G, nb-IoT en lte-m

Beide bedrijven gaan ook samenwerken op het gebied van 5G, narrowband IoT (nb-IoT), lte voor machine-to-machine (lte-m) (een ‘low power wide area’-netwerktechnologie gebaseerd op het 4G-netwerk, red.), sim management en analytics om het wereldwijde IoT-ecosysteem verder te versnellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-19T09:49:00.000Z Christel Tuin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.