Siemens en Atos steken 200 miljoen extra in innovatie

Iot- en innovatieplatform MindSphere-Codex krijgt steviger fundament

Siemens en Atos investeren elk honderd miljoen extra in hun gezamenlijke innovatie- en investeringsprogramma. Daarmee stijgt het budget tot 330 miljoen euro. Doel is om sneller nieuwe toepassingen op het gebied van data-analyse, kunstmatige intelligentie, internet of things (IoT) en connectiviteitsdiensten en ict-beveiliging sneller naar de markt te brengen.

Beide bedrijven trekken al een aantal jaren samen op, met name nadat Atos eind 2010 aankondigde de ict-divisie van Siemens te willen overnemen. Zo is de Franse ict-dienstverlener de grootste partner van het IoT-cloudplatform Siemens Mindsphere. Daarvoor levert het onder andere zijn businessinnovatie-suite Atos Codex, een verzameling data-analysediensten en cognitieve computing oplossingen om zakelijke processen bij klanten te verbeteren.

Sinds de start van het gemeenschappelijke innovatie- en investeringsprogramma in 2011 beweren beide bedrijven dat hiermee hun orderportfolio is uitgebreid met een bedrag van ruim 2,5 miljard dollar. Met de extra tweehonderd miljoen willen Siemens en Atos een stevig fundament leggen onder het gezamenlijk platform MindSphere-Codex.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-28T09:49:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.