T-Systems komt met handige IoT-servicebutton

Hannover Messe 2018

T-Systems heeft op de industriebeurs Hannover Messe de internet of things (IoT)-servicebutton geïntroduceerd. Deze slimme oplossing start automatisch processen op met een eenvoudige druk-op-de-knop. Denk aan het ophalen van een afvalcontainer, een storingsmelding of het bestellen van nieuwe machineonderdelen. Het apparaatje, uitgerust met displaytje, communiceert via het Narrowband IoT-netwerk.

T-Systems heeft samen met het wetenschappelijke Fraunhofer-instituut de IoT-button ontwikkeld. Het apparaatje beidt volgens de twee organisaties de industrie legio mogelijkheden om snel en eenvoudig op maat gemaakte processen op te starten. Het gaat dan vooral om processen waar nog het nodige handwerk bij komt kijken, maar die door automatisering kunnen worden geoptimaliseerd. De button wordt eerst in Duitsland op de markt gebracht; naar verwachting is het IoT-apparaat vanaf de zomer ook in andere Europese landen, waaronder de Benelux, te verkrijgen.

Eén van de eerste gebruikers van de IoT-knop is Krone. Deze Duitse frisdrank- en voedselverpakkingsfabrikant heeft 28 distributiepunten uitgerust met de IoT-knop. Zodra een machineonderdeel moet worden vervangen, wordt met één druk op de knop automatisch een bericht gestuurd naar de logistieke afdeling. Die zorgt vervolgens voor aflevering van het onderdeel op de gewenste plek. Krone verstuurt op deze manier zo’n honderd logistieke berichten per dag. Dat scheelt tijd en geld in de logistieke keten van de fabrikant, aldus T-Systems in een persbericht.

Kelderbereik

Volgens het ict-concern is de Iot-servicebutton dankzij het plug & play-ontwerp snel en eenvoudig te programmeren voor opstartprocessen. De knop werkt snoerloos op twee standaard AA-batterijen en is voorzien van een low-power display, waarbij tekstberichten middels swipen zijn uit te vergroten. Het apparaatje communiceert via het Narrowband IoT-netwerk. Dit is een zogenaamde low power wide area-techniek met een snelle, sterke connectie.

Volgens T-Systems werkt de IoT-knop vanwege het Narrowband IoT-netwerk overal en altijd, ook op plekken waar traditionele netwerken niet toereikend zijn, zoals in kelders, Dit in tegenstelling tot de kant-en-klare IoT- wifi-knop van Amazon Web Services, laat het bedrijf fijntjes op de Hannover Messe weten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-25T11:10:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.