Dell Technologies ontwikkelt nieuwe IoT-diensten

De pas-opgetuigde internet of things-divisie van Dell Technologies heeft een aantal producten en diensten ontwikkeld. Ze maken het voor organisaties mogelijk om op een veilige en schaalbare wijze aan de slag te gaan met Edge computing en IoT.

De nieuwe oplossingen combineren verschillende tools uit het huidige Dell-portfolio met technologie van strategische partners, zoals Intel. Ze maken onder meer machine intelligence en computer vision mogelijk. Computer vision is de technologie waarmee computers beelden op basis van imaging sensoren herkennen en interpreteren.

IoT workloads verschillen van traditionele workloads door hun gestructureerde telemetrie uit sensoren en beheersystemen. In vergelijking met machine intelligence vereisen workloads voor computer vision andere tool-combinaties, maar de computing-infrastructuurelementen zijn hetzelfde, aldus Joyce Mullen. Zij leidt binnen Dell Technologies de bedrijfsonderdelen Global Channel, oem en IoT.

De nieuwe IoT-oplossingen vinden onder meer toepassing in videobewakingstechnologie.

Dell IoT

Dell lanceerde in het najaar van 2017 een separate divisie die zich toelegt op IoT. Het bedrijf spendeert tot 2021 ruim een miljard dollar aan de ontwikkeling van IoT-producten, een IoT-lab en het ecosysteem van partners en toeleveranciers om IoT heen.

De onderneming verzamelde bovendien speciaal voor toepassing van IoT een groep van relevante partners om zich heen. Daaronder bevinden zich bedrijven als Atos, Bosch, Intel, SAP, Sas Institute, Software AG, Teradata, Ubuntu en Vodafone.

Dell Technologies is het moederbedrijf van Dell, Dell EMC en VMware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-30T13:40:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.