Oracle biedt kant-en-klare blockchain-toepassingen

Binnenkort kunnen organisaties eenvoudig blockchain-applicaties inzetten vanuit de Oracle cloudomgeving. Het bedrijf stelt diverse kant-en-klare SaaS-toepassingen beschikbaar in de zogeheten Blockchain Application Cloud (BAC). Dat werd bekendgemaakt op het event Oracle Open World.

Oracle BAC is onderdeel van de Blockchain Cloud Service en koppelt met Oracle’s andere cloudomgevingen, zoals die voor supply chain management (scm) en enterprise resource planning (erp). Vooralsnog zullen vooral organisaties die Oracle gebruiken bij de planning van hun bevoorradingsketens, profiteren van de Oracle’s beschikbare blockchain-toepassingen.

Bevoorradingsketens genereren een immense hoeveelheid data en dagelijks duizenden transacties die moeten worden gevalideerd en bevestigd. De blockchain stelt organisaties in staat om producten door de gehele supply chain heen te volgen. Dit vergroot het vertrouwen in zakelijke transacties, verbetert de monitoring van zelfs complexe toeleveringstrajecten, versnelt de levering van producten en contracten en vergroot de tevredenheid bij klanten.

Track-and-trace

De kant-en-klare blockchain-toepassingen die vanuit de Oracle Cloud beschikbaar zijn, variëren van intelligente track-and-trace en het beheer van product- en serienummers tot het beheer van temperatuurgevoelige leveranties tot geautomatiseerde monitoring van productgebruik en bijbehorende garanties.

Blockchain-technologie heeft volop de aandacht bij Oracle. In het najaar van 2017 lanceerde het concern de Oracle Blockchain Cloud Service, als onderdeel van het Oracle Cloud Platform. De Blockchain Cloud Service stelt organisaties in staat om een blockchain-netwerk en applicaties te ontwikkelen en de bijbehorende netwerkinfrastructuur door Oracle in de cloud te laten beheren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-24T15:10:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.