BMW schakelt met DXC voor autonoom rijden

BMWs Autonomous Driving Campus bij München

DXC Technology gaat BMW helpen om de ontwikkeling van auto’s zonder bestuurder te versnellen. Het Amerikaanse it-concern ondersteunt het door BMW opgezette High Performance D3-ontwikkelplatform met datacenter- en ontwikkeldiensten.

Volgens BMW staat de 'D' in het nieuwe it-platform voor 'data-driven development'. Het platform verzamelt en analyseert grote hoeveelheden gegevens over het wegverkeer van de wereldwijde BMW-testvloot. Dit moet leiden tot een versnelling van het autonome ontwikkelingsprogramma voor auto’s: de Duitse autofabrikant wil eind 2021 de BMW Vision iNext op de markt brengen die is uitgerust met een voor de chauffeur nieuw zelfrijdend, ondersteunend systeem Level 3 voor op snelwegen. Tegelijkertijd is BMW bezig met de ontwikkeling van Level 4, een autonoom rijdend systeem dat om kan gaan met stadsverkeer.

Campus

BMW heeft in Unterschleißheim nabij München een 'Autonomous Driving Campus' geopend. Die is aangesloten op het BMW Group High Performance D3-platform. DXC is hierbij uitgekozen als belangrijkste it-partner. Het it-concern moet het datacenter gaan beheren en applicaties ontwikkelen voor het autonoom rijdende ontwikkelingsprogramma. Het gaat dan om systemen die data van de verschillende autosensoren verzamelen, opslaan en verwerken en beschikbaar maken voor gebruik gegevensanalyses en machine learning.

DXC zet hierbij zijn Robotic Drive-platform en -toolkit in: dit is voor de auto-industrie opgezette oplossing, bestaande uit analysesoftware, cloud- en infrastructuurdiensten, beveiligingsproducten en applicatie-ontwikkeltools. Uiteindelijk moet het leiden tot snellere en goedkopere ontwikkel- en testcycli bij het bouwen van zelfrijdende auto's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-01T11:53:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.