KPN Ventures steekt geld in Fins Wirepas

Iot-softwarebedrijf ontvangt van investeerders in totaal 14,4 miljoen euro

fintech

KPN Ventures heeft samen met ETF Partners, Inventure, Tesi (Finnish Industry Investment) en Vito Ventures 14,4 miljoen euro geïnvesteerd in Wirepas. Dit Finse softwarebedrijf levert draadloze connecties voor industriële internet of things (iot)-oplossingen. In totaal heeft het bedrijf uit Tampere inmiddels tweeëntwintig miljoen euro aan kapitaal opgehaald.

Het softwareplatform Wirepas Mesh verbindt onderdelen binnen een industriële supply chain met behulp van draadloze technologie. Het extra kapitaal is bedoeld ter financiering van de groeiplannen. De investeringsmaatschappijen denken dat de Wirepas-technologie geschikt is voor massaal gebruik bij industriële iot-toepassingen. Het bedrijf werkt daarvoor samen met diverse partners uit zowel de it-sector, chipwereld als de industrie, zoals Fujitsu en Maersk.

KPN Ventures ziet ook een meerwaarde voor de iot-netwerktechnologieën die KPN gebruikt, zoals M2M, LoRa, LTE-M en in de toekomst 5G.

Wirepas is in 2010 opgericht als spinoff van Tampere University, voortgekomen uit een programma voor een onderzoek naar hoe een oneindige hoeveelheid draadloze sensoren met elkaar verbonden kan worden. Het bedrijf heeft sinds 2014 een eigen hardware-onafhankelijk radiocommunicatieprotocol. Er werken zo'n vijftig man in negen landen bij Wirepas.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-14T14:03:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.