Belgische Sentiance komt in Britse handen

Het Britse technologieconcern Mesh Holding verwerft de controle over Sentiance, het Antwerps technologiebedrijf dat data verzamelt en analyseert om er gedragspatronen uit te halen. Sentiance bouwde de technologie al in bij techgigant Uber.

In een notendop ontwikkelde Sentiance een platform waarmee bedrijven smartphonedata kunnen verzamelen. Op basis daarvan kan gedrag bijgestuurd worden. Sentiance specialiseert zich in oplossingen voor onder meer zorg, mobiliteit en verzekeringen. Het heeft kantoren in onder meer de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en China.

Het bigdata-bedrijf komt nu in buitenlandse handen, zo meldt De Tijd. Maar eigenlijk is dat een logische evolutie. De overname door de Britse technologiekoepel Mesh Holdings komt voort een kapitaalronde eind vorig jaar. Mesh voorzag toen 7 miljoen euro in Sentiance en later 3 miljoen euro extra, waarbij de deal was dat Mesh een optie op een meerderheidsbelang verkreeg. Uiteindelijk krikte Mesh zijn belang in Sentiance op van 15 naar 80 procent.

Grote contracten

Sentiance draaide de afgelopen jaren flink wat verlies door grote investeringen in de ontwikkeling van het platform. Ruim een maand geleden schreef het voor de periode 2015 tot 2018 voor 20 miljoen euro aan verliezen af. 

Volgens ceo Toon Vanparys, in De Tijd, valt de overname samen met een commerciële uptake bij Sentiance. Het zou recent enkele grote contracten hebben binnengehaald.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-02T09:58:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.