Domotica-club KNX opent 500ste opleidingslocatie

smart home

KNX, de in Brussel gevestigde wereldwijde organisatie voor domotica-standaardisatie, heeft haar vijfhonderdste trainingslocatie geopend. Deze staat in Kameroen. Er zijn vergelijkbare KNX-opleidingscentra in 72 landen, waar in totaal al ruim 91.000 installateurs het trainingsprogramma voltooiden en hun KNX-certificering behaalden.

KNX is een wereldwijde gestandaardiseerde techniek voor automatisering in woningen en gebouwen. Het betreft onder meer aansturing van verlichting, zonwering, verwarming, ventilatie, airconditioning, beveiliging, persoonlijke alarmering, energiebeheer, smartmeters, telecommunicatie en consumentenelektronica.

Wereldwijd zijn bijna vijfhonderd fabrikanten met zo’n achtduizend productgroepen aangesloten bij de KNX Association. Bovendien werken bijna honderdduizend installatiebedrijven in 190 landen met de organisatie samen.

Beroepsonderwijs

In Nederland bestaan acht gecertificeerde KNX-opleidingscentra, in België achttien. Het KNX-trainingsprogramma is zo ontworpen dat onderwijsinstellingen voor beroepsonderwijs het gemakkelijk in hun curriculum kunnen integreren. Een deel van de opleidingen wordt verzorgd door fabrikanten en groothandelaren.

Behalve fysieke trainingslocaties biedt de organisatie sinds 2016 twee online tools voor mensen die zich willen verdiepen en certificeren in de KNX-technologie: eCampus en KNX Virtual.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-27T15:10:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.