TomTom breidt Verizon-deal uit met api en sdk

TomTom maakt het Verizon gemakkelijker om locatie-gebaseerde toepassingen te ontwikkelen voor zijn klanten. De Amsterdamse leverancier van locatie- en navigatiekaarten stelt daartoe zijn softwareontwikkelkits (sdk) en application programming interfaces (api) beschikbaar voor de Amerikaanse telecomdienstverlener.

Verizon gaat de api’s en de sdk’s van TomTom integreren in het aanbod van locatiediensten. Met de toevoeging wordt het voor ontwikkelaars eenvoudiger om er op voort te bouwen, aldus de partijen. Behalve telecomoplossingen biedt Verizon diverse diensten op het gebied van internet of things (iot) en smart cities. Dit varieert van slimme straatverlichting tot verkeersmanagement en parkeeroptimalisatie.

Verizon biedt de producten van TomTom aan klanten die locatiediensten leveren. Hiervoor doen de twee bedrijven al langer zaken met elkaar. Zo werken ze sinds oktober 2019 samen aan een project om verkeerskruisingen met behulp van 5G veiliger te maken voor hulpdiensten.

Hiertoe worden voertuigen, verkeerslichten en camera’s uitgerust met een verkeerssysteem dat de hd-kaarten van TomTom combineert met het 5G-netwerk van Verizon. De hd-kaarten leveren een realtime 3D-visualisatie van de kruising en de beweging van nabije voertuigen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-15T14:32:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.