Alphabet sluit alliantie met woningbeveiliger ADT

Internet of things IoT industrie beveiliging security

Google-moeder Alphabet neemt voor 450 miljoen dollar een belang van 6,6 procent in de 'klassieke' woningbeveiliger ADT die in 1874 werd opgericht. Via ADT krijgt Google toegang tot ADT's 6,5 miljoen klanten. Bovendien kan ADT, die 20.000 monteurs heeft voor installatie en onderhoud, Google helpen met de expansie van de smart home-apparatuur van Nest. ADT gaat Nest exclusief ondersteunen.

Met de Home Mini, Nest Thermostat and Nest Wifi bokst Google op tegen de Ring-apparatuur van Amazon. Ook het eveneens Amerikaanse SimpliSafe is een concurrent. Google wil haar Nest-apparaten integreren met de beveiligingssystemen van ADT. Beide bedrijven storten zich op de woningautomatisering. Ze zijn van plan ieder 150 miljoen dollar extra uit te trekken voor marketing, productontwikkeling, technologie en opleidingen. 

Alphabet behoort tot de weinige tech-giganten die niet weet te profiteren van de Covid-19 pandemie. De advertentie-inkomsten over het tweede kwartaal daalden. Sinds de oprichting van Alphabet was dat nog niet voorgekomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-04T16:19:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.