Satellietbedrijven Viasat en Inmarsat gaan samen

Satelliet aarde observatie

Het Amerikaanse satellietbedrijf Viasat gaat zijn Britse branchegenoot Inmarsat overnemen. De Amerikanen leggen 7,3 miljard dollar op tafel voor Inmarsat.

Met het opslorpen van Inmarsat wil Viasat zijn klanten een breder pallet van communicatiediensten aanbieden, zowel in breedband, smalband als het internet of things. Viasat staat vooral sterk in satellietcommunicatie voor luchtvaart, burgers en defensie, zo schrijft Reuters. Inmarsat richt zich vooral op lucht- en scheepvaart. Samen hebben ze nu negentien satellieten in een baan om de aarde hangen. De komende drie jaar komen er daar nog tien bij. 

Twee jaar geleden werd Inmarsat nog overgenomen door een consortium van investeerders, waaronder Apax Partners, Warburg Pincus en twee Canadese pensioenfondsen. De kopers moesten destijds nog aan de Britse regering beloften doen dat bepaalde veiligheidsmaatregelen zouden genomen worden om gevoelige informatie te beschermen. Inmarsat telt onder meer het Britse minsterie van Defensie onder zijn klanten. 

Ook nu is dat een bezorgdheid. ‘De gecombineerde onderneming zal met de regering van het Verenigd Koninkrijk samenwerken om in dat land te opereren in overeenstemming met de eerder door Inmarsat gedane toezeggingen’, aldus de twee bedrijven in een gezamenlijke verklaring waarin zij de transactie aankondigen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-09T14:43:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.